MRKVOVÝ DORT S KAKAEM
Potřebné ingredience
KORPUS: 3 vejce,150 g moučkového cukru,150 g polohrubé mouky,80 g oleje,2 polévkové lžíce kakaa (nezarovnané),1 kypřící prášek do pečiva,300g nastrouhané mrkve,1 jablko,citronová kůra
NA NÁPLŇ: 1 polotučný tvaroh,1 pomazánkové máslo bez příchuti,1/2 ztužovače šlehačky,1 vanilkový cukr,
trochu mléka
NA MRKVIČKY: buď mléčnou modelovací hmotu nebo marcipán...asi tak 150g
NA POLEVU: 250g čokolády(může být na vaření),1-2 lžíce másla nebo 100%tuku
Postup přípravy
Do mísy rozklepneme vejce,přidáme prosátý moučkový cukr,prosáté kakao,olej a nastrouhanou citronovou kůru.Dobře vymícháme nejlépe pomocí šlehače do pěny.
Potom vmíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva.
Nakonec přidejte nastrouhanou mrkev a oloupané,nastrouhané jablko.
Dortovou formu vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
Rozetřete na ní stejnoměrně těsto.
Dort pečte ve středně vyhřáté troubě (180stupňů) asi tak 30 minut.
Tvaroh smíchám s pomazánkovým máslem,přidáme vanilkový cukr,trochu mléka a půlku ztužovače šlehačky.Já to dělala tyčovým mixérem.Konzistence byla asi jako smetánek.V původním receptu se psalo,že se může dát místo cukru med.
Až bude dort upečený a vychladlý,opatrně se v polovině rozřízne(pozor,není moc vysoký) a namažeme ho krémem.Přiklopíme druhou vrstvou.
Vrh dortu se může pomazat třeba rybízovou marmeládou a na to čokoládová poleva.
Dozdobí se mrvičkami.
Dort je vláčný a tvarohový krém je lehký.
DOBROU CHUŤ!
jiný pohled
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé